Nieuwsbrief “we zijn van start”

100, 500 of 1.000 certificaten dit jaar? 

Met de zomervakanties in aantocht heeft het bestuur in haar tweede vergadering besloten om met een nieuwsbrief geïnteresseerden voortaan te informeren over alle ontwikkelingen rond KIAD. Vier keer per jaar zullen we alle wetenswaardigheden bundelen en publiceren op de website van KIAD, www.KIAD.nl. Inmiddels is de eerste examendag in Eindhoven weer achter de rug en zien we het aantal aanmeldingen gestaag groeien. Dat is goed nieuws en levert tegelijk de vraag op hoeveel vakmensen aan het eind van het jaar KIAD in bezit zullen hebben. Het zou zo maar een prijsvraag kunnen zijn. Worden het er 500 of halen we de 1000?

 

Aanmeldingen bij Stichting Wateropleidingen neemt toe. 

Zo links en rechts in het land verdwijnt de koudwatervrees en doen we ervaring op met het aanmeldproces. De eerste grote aanmelding werd gedaan door Van Voskuilen Woudenberg BV. Deze firma werkt voor meerdere drinkwaterbedrijven en heeft de uitdaging om zijn monteurs KIAD gecertificeerd te krijgen voortvarend opgepakt. In de komende maanden zullen ca. 50 monteurs het KIAD examen gaan afleggen.  Daar zijn we als KIAD bestuur en drinkwatersector natuurlijk erg blij mee. “Van Voskuilen investeert voortdurend in de opleiding van zijn personeel. De landelijke KIAD examen is een mooi middel om dit te onderstrepen en samen met de drinkwaterbedrijven te werken aan continue kwaliteit van het drinkwaternet’ aldus Jacco Bol,financieel manager bij Van Voskuilen.

Inmiddels is collectief aanmelden al mogelijk via kiad@wateropleidingen.nl.

                                                                

De eerste examineringen in Eindhoven

Met 9 kandidaten is op 30 mei de eerste KIAD-examendag bij Brabant Water NV in Eindhoven van start gegaan. Zeven van hen wisten de dag succesvol af te sluiten met een goed resultaat. De tweede examendag is al inmiddels gepland.

 

Examenlocatie Vitens in Lelystad gereed

Om voor iedereen het reizen acceptabel te houden zien we graag een goede spreiding van examenlocaties in het land ontstaan. Op diverse plaatsen wordt daar hard aan gewerkt. In Lelystad is waterbedrijf Vitens bijna zover om ook daar het KIAD-examen af te kunnen leggen na de zomer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.