Nieuwsbrief “examens in de bus”

KIAD-examen afleggen in de Examenbus

Op dinsdag 4 september reed een bus het terrein op bij Van Voskuilen Woudenberg B.V. in Zoeterwoude. Meerdere monteurs wilden hun theorie-examen voor KIAD afleggen. Hierdoor was het voor Aannemersbedrijf Van Voskuilen Woudenberg B.V. voordeliger om de examenlocatie naar de cursisten te halen, dan de cursisten naar de examenlocatie te sturen.

Deze examenbus is voorzien van 20 afgeschermde werkplekken. Per dagdeel kunnen er 40 (2x 20) digitale examens afgenomen worden. In de luxe touringcar bevindt zich een volledig ingericht en geluidsdicht ‘examenlokaal’, met een stabiele en beveiligde internetverbinding. Deelnemers aan het KIAD-examen worden naar hun werkplek gewezen en kunnen direct beginnen met het examen.

Het digitale KIAD-examen kan individueel afgenomen worden bij een Test Center.  Zij hebben een landelijk dekkend netwerk van 19 locaties. Bij meer deelnemers kan het interessant zijn om de examenbus in te zetten. Hiermee bespaar je op de reistijd en –kosten van de deelnemers. Wateropleidingen geeft aan dat dit vanaf 16 deelnemers al interessant kan zijn. Neem voor meer informatie over het KIAD-examen en de inzet van de Examenbus contact met hen op via kiad@wateropleidingen.nl.

Afscheid van Frans van der Graaf in het CvD

Het college van deskundigen nam in september afscheid van de vertegenwoordiger namens Oasen. Zijn inbreng op diverse terreinen in het CvD was van grote waarde. Hiermee is een vacature ontstaan binnen het CvD. Frans is per 1 oktober in dienst getreden bij Brabant Water als adviseur Waterkwaliteit. Ook het bestuur wil Frans danken voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van KIAD en succes wensen in zijn nieuwe functie.

Een rondje langs de velden

De diverse deelnemende bedrijven zijn onlangs gevraagd naar de planning van de KIAD-certificering. Er valt in 2019 zowel voor eigen monteurs bij diverse waterbedrijven en in de nieuwe bestekken de ambitie te bespeuren om tot realisatie van certificatie over te gaan. Stichting Wateropleiding en de praktijklocaties in Lelystad en Eindhoven zijn er klaar voor.

Praktijkcentrum Vitens te Lelystad gastheer eerste KIAD-dag

Op 14 december komen de leden van de constructiegroep, college van deskundigen, bestuurd en andere direct betrokkenen tesamen bij Vitens in Lelystad.  KIAD is op 6 februari 2019 al weer een jaar landelijk operationeel en dat is een mooie reden om alvast gezamenlijk terug te blikken op wat we tot nu toe bereikt hebben. Ook willen we graag  discussiëren over de positionering van KIAD in de toekomst. Verder is er volop gelegenheid om met elkaar bij te praten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.